top of page

Het moet anders

 

Inderdaad.Maar hoe?

Een vraag die veel ondernemers zich stellen. En dan met name de ondernemers uit het kleinere MKB segment. De eenmanszaken, VOFs, maatschappen en kleinere BV's.

Het moet anders, maar hoe?

 

De toekomst kunnen we niet voorspellen, maar de afgelopen jaren - met als start de bankencrisis - en de realiteit nu met het coronavirus, hebben wel geleerd dat het anders moet. Het moet vooral flexibeler. We moeten beter en sneller kunnen anticiperen op situaties en veranderingen in de maatschappij.

Het verleden heeft geleerd dat veranderingen binnen de eigen onderneming moeilijk zijn. Laat staan veranderingen die het gevolg zijn van iets ingrijpends als een over de gehele linie veranderende maatschappij.

De noodzakelijke veranderingen zijn voor elke branche, en in sommige gevallen voor verschillende bedrijven binnen dezelfde branche, anders. Het begint met jezelf een spiegel voorhouden. Jezelf als ondernemer. Vervolgens de strategie die je ooit hebt ontwikkeld voor je bedrijf.

Het klinkt als een cliché, maar verandering begint bij jezelf. Kun of wil je niet veranderen, dan moet je jezelf de vraag stellen of je wel de juiste persoon bent om je bedrijf te continueren.

Soms Is het verstandiger om iemand anders binnen het bedrijf (tijdelijk) de gedeeltelijke of volledige leiding over te laten nemen.

En zo kunnen we nog allerlei zaken benoemen die van toepassing zijn. Maar het belangrijkste is interactie en samenwerking.  Dat is waar ik voor sta. Samen knokken om jouw bedrijf toekomst klaar te maken!

 

 

bottom of page